Tofugnai

Sziasztok!

Már több alkalommal csináltam bolognai szószos tofut (mert szerettem a bolognait, és mert nem muszáj róla lemondani vegetáriánusként sem...), de ma elkészítettem a tökéletest. Emberből vagyok én is, az ember pedig általában ha valamit "megalkot", meg még meg is szereti, azt elnevezi. Hát így kapott nevet ez is, "tofugnai"-nak kereszteltem el. :)

Szóval tegnap este gondolkoztam, mi legyen ma a kaja, és hát mint derült égből a villámcsapás, csak beugrott, hogy tofu bolognai! Amikor nekiálltam, akkor viszont csak úgy érzésre pakoltam bele a dolgokat, de még jó, hogy mindig méregetek mindent és jegyzetelek, hátha valami jó sül (fő) ki belőle. Szerencsére ez most így is lett.


Hozzávalók:
  • 300 g paradicsomszósz
  • 6 g só
  • 0,5 g szerecsendió
  • 0,5 g rozmaring
  • 0,5 g oregánó
  • 0,5 g bazsalikom
  • 30 g cukor
  • 1 g fokhagyma por
  • 1 g vöröshagyma por
  • 2 g sörélesztőpehely
  • 180 g tofu
  • 30 g kókuszolaj

Elkészítés:
A kókuszzsírt egy közepes edényben felmelegítem, majd a kinyomkodott, összemorzsolt tofut beleteszem pirítani. Amíg a tofu pirul, addig a paradicsomszószt elkészítem, vagyis a szószba teszek minden egyéb hozzávaló, jól összekeverem és beleöntöm az edénybe. Felteszek tésztát sós vízbe (én most gluténmentes fusillit csináltam), és amíg megfő, addig főzöm össze a szószt is.Ezután már lehet is tálalni, én reszeltem még rá sajtot is. És ennyi. Amennyire egyszerű és gyors, annyira csodálatosan finom!


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések