Sütőtök krémleves

Sziasztok!

Még múlt héten vettünk egy sütőtököt, ami bár kissé hibás volt (szerencsére az eladó emiatt még olcsóbban is adta), már régen ettem sütőtök krémlevest, úgyhogy azt mondtam, annak pont jó lesz. Egyébként mindig variálok, amikor megcsinálom a sütőtök krémlevest - ahogyan a többi krémlevesnél is, és két éve még utáltam őket, és ha valaki azt mondja, hogy szeretni fogom, akkor jól kiröhögöm -, de ez az eddigi legfinomabb, amit eddig csináltam. Ezért is kerül ki most ide a receptje. :)

Még húsevő koromban, pirított baconnel kóstoltam meg először a sütőtök krémlevest, ami nagy szó volt akkoriban, mert utáltam a sütőtököt megsütve. De valahogy ízlett. Az elmúlt egy évben pedig sokszor csináltam, kenyérkockával, levesgyönggyel, sokféleképpen. Szóval azt tudom mondani, hogy nagy kedvenc lett, ráadásul viszonylag hamar elkészül.


Hozzávalók:
  • 570 g sütőtök - 3 dl víz 
  • 2 db (Le Gusto) zöldségleves kocka
  • 100 ml (Bridge) rizsfőzőkrém
  • 2 g fokhagymapor
  • 2 g vöröshagymapor
  • 4 g só
  • 0,5 g bors
  • 0,5 g szerecsendió


Elkészítés:
A sütőtököt megtisztítom a héjától, kisebb kockákra vágom és felteszem egy nagyobb fazékban főni, fedővel. Kb 15-20 perc alatt puhára fő, ekkor leveszem a tűzről és leöntöm a levét, felöntöm kb 3 dl vízzel, beleöntöm a rizskrémet és a fűszereket és botmixerrel krémesre pürésítem. Én általában átkeverem és még egyszer átmegyek rajta a botmixerrel, hogy ne maradjanak benne darabkák. Ezután visszarakom a tűzre, amíg rottyan egyet, majd ízlés szerinti feltéttel tálalom.



Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések