Csicseriborsós-karfiolos ragu üvegtésztával

Sziasztok!

A tegnapi nagy érdeklődésre (tényleg meglepődtem) való tekintettel gyorsan nekiálltam a három receptet begépelni, most a csicseris-karfiolos ragu a soros (haha). Igazából volt egy kép ami inspirált, de aztán végül nem néztem meg a receptet, hanem azon felbuzdulva, hogy el kéne használnom a karfiolt és van csicseriborsó konzervem is, csak nekiálltam érzésre megcsinálni.

 Hozzávalók:
  •  210 g karfiol
  • 150 g csicseribolrsó konzerv
  • 100 ml (Bridge) rizs főzőkrém
  • 0,5 g kurkuma
  • 0,5 g köménymag
  • 8 g só
  • 0,5 g bors
  • 0,5 g szerecsendió
  • 7 g fűszerpaprika
  • 1 g fokhagymapor
  • 1 g vöröshagymapor
  • 1,5-2 dl víz 


Elkészítés:
A karfiolt és a csicseriborsót megfőzöm annyi vízben, ami éppen ellepi, majd beleteszem a rizskrémet és a fűszereket is, és ha kell még bele víz, akkor felöntöm. Én jó hígra csináltam, és inkább elfőztem (meg egy picit vettem is ki belőle) a levét, hogy a csicseriborsó és a karfiol is jó puha legyen. Egyébként nem igényel túl sok időt, én magas hőfokon csináltam. Amíg a zöldség főtt, addig a rizstésztát (lehet más tészta, vagy akár tarhonya, de biztosan finom rizzsel vagy akár bulgurral is!) is kifőzöm, majd tálalom. Én egy kis csemegeuborkát megettem volna mellé, de az sajnos nem volt itthon, most meg egy dologért nem megyek el a boltig, de így is nagyon finom volt. :)


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!  


Megjegyzések