Fokhagymás csicseriborsó-karfiol puffancs batátapürével

Sziasztok!

Mivel sokan kértek receptet,és már régóta agyaltam rajta, hogy a blogból amolyan "kajás blog" legyen, ma úgy döntöttem, hogy kielégítem ezt a vágyamat. Igyekszem majd a külcsínt is ehhez alakítani a későbbiekben. :)


Mivel amúgy is volt már pár kajás poszt, azokat is itt hagyom, de ez lesz az első "rendes" receptes bejegyzés, fogadjátok sok szeretettel! 

Hozzávalók a fokhagymás csicseriborsó-karfiol puffancshoz:
  • 300 g konzerv csicseriborsó
  • 10 g fokhagyma
  • 2 g sörélesztő
  • 60 g csicseriborsóliszt
  • 20 g őrölt lenmag
  • 2 g vöröshagymapor
  • 4 g só
  • 0,5 g bors
  • 0,5 g szerecsendió
  • 5 g kukoricakeményítő
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben puhára főzöm, közben pedig a száraz hozzávalókat egy tálba teszem. A főtt, leszűrt karfiolt és a csicseriborsót összeaprítom géppel, majd a száraz hozzávalókhoz adom és jól összedolgozom. Felteszem az olajat a tőzre egy közepes serpenyőben, 8-10 korongot formázok a masszából és aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Nekem kissé ragacsos lett a massza, így nem lettek szabályos korongok, de simán ki tudtam sütni. (Eredeti recept itt)



Hozzávalók a batátapüréhez:
  • 640 g főtt édesburgonya
  • 35 g rizstej
  • só ízlés szerint

Az édesburgonyát meghámozom és kis kockákra vágom, majd sós vízben puhára főzöm. A vizet leöntöm róla, majd elkezdem krumplinyomóval összetörni, és szépen lassan adagolni hozzá a a rizstejet és tovább dolgozok a krumplinyomóval is. Ízlés szerint sózom, illetve tálaláskor remekül illik hozzá a tökmagolaj, valamint a búzacsíra is díszítésként (meg finom is :P ).



Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 



Megjegyzések