Metélőhagymás-kukoricás-sajtos muffin

Sziasztok!

Mivel többen jeleztétek, hogy legyen recept róla, ezért itt osztom meg, hogy jobban átlátható legyen, illetve a későbbiekben könnyeben meg lehessen találni. Ez most megint amolyan maradékmentő lett, mert volt egy tejfölöm, amit el kellett használni, illetve egy adag kukoricakonzerv is csücsült a hűtőben pár napja. Így egy újabb sajátrecept született. Fogadjátok szeretettel!

Hozzávalók:
  •  140 g tejföl (vegánoknak lehet növényi tejföl, kesudióból - vagy napraforgómagból készült tejfölhelyettesítő is)
  • 60 g sajt lereszelve
  • 95 g csemegekukorica
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 g szárított metélőhagyma (de friss is lehet)
  • 50 ml víz
  • 3 g só
  • 15 g vöröshagyma por

Elkészítés:
Roppant egyszerű, az összes hozzávalót egy tálba teszem és jól összekeverem. Ezután pár percig állni hagyom, addig előveszek szilikonos muffin formákat (ha nincs, jó a papír is) és a muffin sütőt. A muffin formákba adagolom a tésztát, és 200 fokon, légkeverésen 18-20 perc alatt készre sütöm.

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!

Megjegyzések