Sziasztok!
Mivel többen jeleztétek, hogy legyen recept róla, ezért itt osztom meg, hogy jobban átlátható legyen, illetve a későbbiekben könnyeben meg lehessen találni. Ez most megint amolyan maradékmentő lett, mert volt egy tejfölöm, amit el kellett használni, illetve egy adag kukoricakonzerv is csücsült a hűtőben pár napja. Így egy újabb sajátrecept született. Fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Roppant egyszerű, az összes hozzávalót egy tálba teszem és jól összekeverem. Ezután pár percig állni hagyom, addig előveszek szilikonos muffin formákat (ha nincs, jó a papír is) és a muffin sütőt. A muffin formákba adagolom a tésztát, és 200 fokon, légkeverésen 18-20 perc alatt készre sütöm.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Mivel többen jeleztétek, hogy legyen recept róla, ezért itt osztom meg, hogy jobban átlátható legyen, illetve a későbbiekben könnyeben meg lehessen találni. Ez most megint amolyan maradékmentő lett, mert volt egy tejfölöm, amit el kellett használni, illetve egy adag kukoricakonzerv is csücsült a hűtőben pár napja. Így egy újabb sajátrecept született. Fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók:
- 140 g tejföl (vegánoknak lehet növényi tejföl, kesudióból - vagy napraforgómagból készült tejfölhelyettesítő is)
- 60 g sajt lereszelve
- 95 g csemegekukorica
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 6 g sütőpor
- 1 g szárított metélőhagyma (de friss is lehet)
- 50 ml víz
- 3 g só
- 15 g vöröshagyma por
Elkészítés:
Roppant egyszerű, az összes hozzávalót egy tálba teszem és jól összekeverem. Ezután pár percig állni hagyom, addig előveszek szilikonos muffin formákat (ha nincs, jó a papír is) és a muffin sütőt. A muffin formákba adagolom a tésztát, és 200 fokon, légkeverésen 18-20 perc alatt készre sütöm.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése