Cukkiniburger - Vegán

Sziasztok!

Még a múlthéten akartam burgert csinálni, de nem volt rá időm, és mivel lejárt volna a buci mire hazaérünk, csak bedobtam a fagyasztóba, mondván majd valamikor megcsinálom. Így esett, hogy mára csináltam meg a cukkiniburgert, aminek a bucija nem a legszebb, mert összenyomorgatta a fagyasztó, az íze viszont isteni!




Hozzávalók a cukkinipogácsához:
  • 200 g cukkini
  • 70 g sárgarépa
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 3 g sörélesztő pehely
  • 2 g vöröshagyma por
  • 4 g só (sótól függően lehet, hogy kevesebb is elég)
  • 0,5 g szerecsendió
  • 0,5 g római kömény (őrölt)
  • 10 g extra szűz olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:
Nagyon egyszerű, a répát és a cukkinit aprítóba teszem, kissé darabosra aprítom és az összes többi hozzávalóval együtt egy nagyobb tálba teszem. Ezután jól összekeverem és nedves kézzel 4 gombócot formázok belőle, amiket aztán enyhén kilapítok, csak annyira, hogy még ne essen szét azért. Ezután az olívaolajat felhevítem egy nagyobb serpenyőben és szépen belesorakoztatom a cukkinipogácsákat és kb 5-5 percig mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Majd beleteszem a hamburgerbuciba és ízlés szerint tálalom.



Mivel zöldségek vannak benne amúgy is és ráadásul tegnap megettük a salátát, most az nem került bele, csak egy kis sajt, ketchup, mustár, majonéz, de így is isteni finom volt!


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!



Az inspirációt a StreetKitchen receptje adta.

Megjegyzések