Sziasztok!
Mivel instagramon és facebookon is többen jeleztétek, hogy szeretnétek receptet a tegnapi pogiról, most erről olvashattok. Egyébként tökre örülök neki, mert ez most saját recept, tehát nem egy előttem lévő alapján csináltam, hanem "érzés alapján". Kicsit olyan "maradékmentő, mindent bele pogácsa" lett, de eddig szerintem ez lett a legfinomabb, amit én sütöttem, így büszke vagyok rá. Szerencsére bár magamtól csinálom a legtöbb kaját, mindig mérem és felírom, így nyoma is marad.
Hozzávalók:
Mivel instagramon és facebookon is többen jeleztétek, hogy szeretnétek receptet a tegnapi pogiról, most erről olvashattok. Egyébként tökre örülök neki, mert ez most saját recept, tehát nem egy előttem lévő alapján csináltam, hanem "érzés alapján". Kicsit olyan "maradékmentő, mindent bele pogácsa" lett, de eddig szerintem ez lett a legfinomabb, amit én sütöttem, így büszke vagyok rá. Szerencsére bár magamtól csinálom a legtöbb kaját, mindig mérem és felírom, így nyoma is marad.
Hozzávalók:
- 50 g finomliszt
- 100 g zabpehelyliszt (+10 g a nyújtáshoz)
- 150 g túró
- 1 g fokhagymapor
- só ízlés szerint
- 30 g vaj ízű növényi zsiradék
- 70 g gouda sajt lereszelve
- 5 g sütőpor
- 3 g szezámmag
- 1 g szárított metélőhagyma
Roppant egyszerű, mivel csak egy nagyobb tálba kell tenni az összes hozzávalót és jól összegyúrni, majd kilisztezett felületen kb 8-10 mm vastagra nyújtani és pogácsaszaggatóval kiszaggatni. Én laktózmentes túrót használtam (a túrós tészta maradékából, hogy ne kelljen kidobni), de természetesen "sima" túróval is meg lehet csinálni. A nővényi zsiradék helyett lehet margarint, a gouda helyett pedig másféle sajtot ízlés szerint. A szezámmag a múltkori házi hamburgerzsemléből maradt, ezért került bele, de elhanyagolható, illetve a metélőhagyma is kihagyható/felcserélhető más fűszerre, amit szerettek.
Ezután pedig sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a korongokat és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, kb 15-18 fok alatt készre sütöm. Úgy gondolom,nagyon jól variálható alaprecept, amit mindenki könnyen a saját ízlésére szabhat, természetesen a tetejét meg lehet kenni tojással, vagy akár egy kis sajttal megszórni, bár szerintem így pont elég sajtos volt - pedig aztán ha valaki, akkor én odavagyok a sajtért, sajttal! ;)
Kipróbáljátok majd ezt a receptet? Nektek van bevált, kedvenc pogácsa receptetek?
Ezután pedig sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a korongokat és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, kb 15-18 fok alatt készre sütöm. Úgy gondolom,nagyon jól variálható alaprecept, amit mindenki könnyen a saját ízlésére szabhat, természetesen a tetejét meg lehet kenni tojással, vagy akár egy kis sajttal megszórni, bár szerintem így pont elég sajtos volt - pedig aztán ha valaki, akkor én odavagyok a sajtért, sajttal! ;)
Kipróbáljátok majd ezt a receptet? Nektek van bevált, kedvenc pogácsa receptetek?
Megjegyzések
Megjegyzés küldése