Répás kekszek SzafiFree Expressz lisztkeverékkel

Sziasztok!

Mostanában egész sokat kísérletezgetek a sütögetéssel és főzéssel. Mivel volt még itthon egy jó adag répa, amit kidobni nem akartam, de már ideje volt, hogy elhasználjam, gondoltam a keksz mindig jó választás, főleg ha még egészséges is. :)

Hozzávalók:
  • 250 g répa lereszelve
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 50 g porcukor (én barnacukorból csináltam)
  • 250 g SzafiFree Expressz lisztkeverék
  • 10 g friss citromlé
  • 30 g vaj
  • egy csipet só
  • kevés víz

Elkészítés:
A répát lereszelem, majd egy tálba teszem. Hozzáadom a szódabikarbónát, a porcukrot, a vajat, a sót, a citromlevet és a lisztet. Elkezdem összegyúrni, és közben hozzáadok annyi vizet, amennyit felvesz. Ezután egy órán át hagyom pihenni, majd (nem lisztezett felületen) kb fél centi vastagságúra nyújtom és kiszaggatom tetszőleges formákra. 160 fokre előmelegítem a sütőt, a kiszaggatott formákat pedig sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Beteszem a sütőbe és 160 fokon 23 perc alatt megsütöm.

A végeredmény:

 

Bevallom, kissé izgultam, hogy milyen lesz, mivel nem tudtam, hogy a Szafis liszt hogy fog viselkedni a répával, illetve a sütési idő miatt szinte végig nézegettem be a sütő ablakán, hogy nehogy megégje, illetve 20 perc után ki is nyitottam, hogy megsült-e már, de úgy gondoltam, pár percet még sülnie kell.

 

Viszont azt kell mondanom, hogy bár nem a legszebbek, ízre nagyon finomak lettek, ráadásul 1 darabban nagyjából 25-28 kalória van és 3 darab nekem elég volt uzsonnára, tehát laktató is azért. 
Ti szoktatok otthon kekszet, házi sütiket készíteni, kísérletezni, saját recepteket kitalálni?


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések